9 satukirjaa + Tarinahahmot

9 satukirjaa + Tarinahahmot

9 satukirjaa + Tarinahahmot

 • 9 satukirjaa + Tarinahahmot
 • Ympyräiset tarinahahmot
 • Räyhä Ravun kiukkupuuska
 • Kiva Kirahvin kannustus
 • Sisu Kettu ei anna periksi
 • Koala Karhu haluaa olla paras
 • Siro Saparon iso moka
 • Pelokas Pingviini ylittää itsensä
 • Heko Kroko kiusaa
 • Puspus Pusukala tahtoo leikkiin
 • Pomppu Bansku ylikierroksilla

Hinta 159,00 € 179,10 €

Maksa turvallisesti ja helposti! Verkkolaskutus onnistuu kirjaantuneelle asiakkalle!

Tunnetaitoja Suomesta!

Tämä tuotepaketti sisältää:

Ympyräiset tarinahahmot
34,00

Poutapilven asukkaat on nyt pikkufanejen pyynnöstä saatavana upeina tarinahahmoina. Paperinuket houkuttelevat leikkimään ja käsittelemään tärkeitä asioita ja aiheita Ympyräisten symppisten eläinhahmojen avulla. Kestävästä materiaalista tehdyt hahmot sopivat pöytäteatteriin, leikkeihin, lukukaveriksi tai sisustukseen seinälle.

Räyhä Ravun kiukkupuuska
15,90

Räyhä Rapu on pahalla tuulella heti herätessään. Aamupala ei maistu, eivätkä leikit suju. Kaiken liäski Räyhä Ravun äksyily pahoittaa monen kaverin mielen. Onneksi Fiksu Fantti tietää miten huonosta päivästä tehdään parempi.

Tunnetaidot:

 • myötäeläminen
 • toisten tunteiden huomioiminen
 • anteeksipyytäminen ja -saaminen.

Lukijapalautetta:

"Lasten ja minun suosikiksi nousi heti Räyhä Ravun kirja, jota olemme lukeneet jo varmasti kymmenen kertaa."

Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.


Miten kiukkupuuskia voi hallita?

Käytännön vinkkejä niistä selviämiseen:

1. Auta lasta tunnistamaan tunne ja sanota tilanne.

Kiukkupuuskassa lapsi on suurten tunteiden vallassa. Auta lasta tunnistamaan ja sanoittamaan tunne: ”Näen, että sinua harmittaa. Hieno ilmapallosi meni rikki ja se tuntuu sinusta kurjalta.” Kuuntele rauhassa lasta ja ota hänet syliin. Kerro, että kaikkia kiukuttaa joskus ja se kuuluu elämään. Yritä olla väheksymättä itse tunnetta tai hyssytellä sitä pois. Joskus itkeminen on kaikkein paras keino huuhtoa murheet pois.

2. Keksi ratkaisu

Moniin asioihin löytyy yksinkertainen ratkaisu. Jos rikkoutuneen ilmapallon tilalle löytyy uusi, tilanne ratkeaa helposti. Joskus riittää se, että lapsen huomion saa suunnattua uuteen asiaan. Jos kuperkeikka ei millään onnistu, keksikää jotain muuta kiinnostavaa. Lapsi kiukustuu nopeasti, mutta unohtaa yleensä suuttumuksensa yhtä nopeasti.

3. Pysy rauhallisena ja ole johdonmukainen

Tämä on haastavin vinkki: älä suutu itse ja pysy tilanteessa johdonmukaisena. Sinä olet aikuinen, näytät mallia ja annat esimerkin. Kiukkupuuskan ollessa päällä pure hammasta ja ole turvallinen tukipilari. Näytä lapsellesi, että toisen kiukutteluun ei tarvitse lähteä mukaan. Älä anna lapselle aina periksi tai opeta, että kiukuttelulla saa tahtonsa läpi. Pidä kiinni omista kasvatusperiaatteistasi, vaikka kieltäminen tuntuu vaikealta. Vanhempien yhteispeli on tärkeää. Jos äiti sanoo ei, on hämmentävää, jos isä aina myöntyy. Lapsi hakee rajojaan koko ajan ja etsii vaistomaisesti keinoja niiden rikkomiseen. Rajat ovat kuitenkin lapselle tärkeitä, ne luovat turvaa ja rakennetta elämään.

4. Mieti, onko lapsi liikkunut, syönyt ja nukkunut tarpeeksi

Kaikkia kiukustuttaa väsyneenä tai kun verensokeri on alhaalla. Ovatko päiväunet jääneet välistä tai onko takana huonosti nukuttu yö? Entä milloin olette viimeksi syöneet? Oikea syy kiukutteluun saattaakin olla nälkä tai väsymys. Myös purkautumaton energia voi näkyä kiukkuna. Pari tuntia ulkona juoksentelua päivässä tekee hyvää.

5. Keskustelkaa yhdessä kiukuttelutilanteista jälkeenpäin

Kiukutteluhetkeen on hyvä palata jälkeenpäin. Puhukaa yhdessä tilanteesta ja sen herättämistä tunteista. Muistelkaa, kuinka kiukusta päästiin yli. Aikuisen kannattaa vahvistaa, että kiukkukohtauksesta huolimatta lapsi on edelleen rakas vanhemmilleen. Erilaiset tarinat ja samaistuttavat hahmot ovat hyviä tilanteiden käsittelyyn: ”Muistatko, miten Räyhä Rapu käyttäytyi vihaisena? Olitko itse kuin Räyhä Rapu, kun et saanut kaupasta karkkia?…”

Tarina Räyhä Ravun äkäpussipäivästä auttaa keskustelemaan kiukkupuuskista.


Teksti Anne-Maria Kuusela, kuvitus Matias Teittinen, pedagoginen asiantuntija Maija Hytti

Kovakantinen, 32 sivua, koko 216x216cm

Kustantaja: Kustannus Mäkelä, tuotenumero 9789523410152Kiva Kirahvin kannustus
15,90

Ympyräiset miettivät, mitä kivaa ne voisivat puuhata. Pomppu Bansku saa loistoidean tehdään yhteinen esitys! Siro Saparo lupaa esitellä tanssitaitojaan ja Räyhä Rapu paukuttaa rumpuja, mutta Pelokas Pingviini epäröi. Kuka auttaisi Pingviiniä löytämään omat erityistaitonsa?

Tunnetaidot:

 • positiivisten sanojen voima
 • pelkojen voittaminen
 • omien vahvuuksien löytäminen

Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.

Miten omat vahvuudet löytyvät?

Näin kannustat lastasi:

1. Auta lasta huomaamaan asioita, joista hän nauttii tai joissa hän on erityisen hyvä

Eri asiat sujuvat meiltä eri tavalla. Tarkkaile, missä tilanteissa lapsesi on taitava ja mistä hän nauttii erityisesti. Joku voi nauttia lukemisesta, toinen tanssista ja kolmas kiipeilystä. Kaikki taidot eivät näy fyysisenä tekemisenä ulospäin, joten hillitymmin itseään ilmaisevan lapsen taidot voivat jäädä piiloon. Lapsi voi olla esimerkiksi hyvin empaattinen muita kohtaan. Auta lasta itse huomaamaan, missä asioissa hän on hyvä. Kun lapsi oppii tuntemaan omat vahvuutensa, hän oppii luottamaan kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.

2. Varatkaa aikaa innostavien asioiden tekemiseen

Yhdessä kokeilemalla löydätte asioita, joista lapsi on innostunut. Jos lapsi nauttii piirtämisestä, anna hänelle välineet ja rauhallista aikaa tehdä taidetta. Innostavat asiat voivat olla myös aivan pieniä jokapäiväisiä arkiasioita. Lapsi voi auttaa vanhempaa kotiaskareessa, vaikka aikuinen tekisi askareen itse nopeammin ja tehokkaammin.

3. Opetelkaa kehumaan yhdessä muita

Auta lasta huomaamaan, että kaikki eivät välttämättä ole innostuneita ja taitavia samoissa asioissa. Opetelkaa antamaan myös muille palautetta ja puhukaa läheisten hyvistä puolista. Kehujen antaminen toiselle tuntuu hyvältä, varsinkin jos huomaat ilahduttaneesi häntä.

4. Anna lapselle hyvä esimerkki

Tehkää yhdessä myös sellaisia asioita, joista sinä olet innostunut. Oma innostus tarttuu usein lapseen. Innostuneena arkikin sujuu mukavammin. Voit miettiä itseäsi myös kasvattajana: mitkä ovat vahvuuksiani vanhempana ja mitkä asiat sujuvat erityisen hyvin?

Kannustavasta Kiva Kirahvista kertova tarina käsittelee omia vahvuuksia.

Teksti Anne-Maria Kuusela, kuvitus Matias Teittinen, pedagoginen asiantuntija Maija Hytti

Kovakantinen, 32 sivua, koko 216x216cm

Kustantaja: Kustannus Mäkelä, tuotenumero 9789523410145

Sisu Kettu ei anna periksi
15,90

Sisu Kettu löytää aarrekartan, ja koko Ympyräisten joukko haluaa lähteä mukaan aarteenmetsästykseen! Vastoinkäymisiäkin kertyy matkan varrella, mutta yhdessä ystävykset keksivät keinot päästä eteenpäin.

Tunnetaidot:

 • toisten auttaminen
 • omien asioiden jakaminen
 • sinnikkyys

Lukijapalautetta:

"Eilen luettiin Karrin kanssa kirjastossa "Sisu Kettu ei anna periksi". Juteltiin taas kirjan teemoista: siitä mitä on sinnikkyys ja kuka auttaa ja kuinka apua voi pyytää ja saada. Puhuttiin pimeän pelosta ja siitä kuinka äitikin on pienenä pelännyt pimeää.
Hienoja oivalluksia siitä, kuinka jaettu ilo on kaksin- tai jopa moninkertainen ilo, kuinka joskus ei malttaisi mennä edes nukkumaan kun joku juttu "täytyy" saada valmiiksi ennen unia, kuinka muiden huomioimisesta voi tulla itsellekin tosi hyvä mieli ja siitä, kuinka Räyhä Rapu ihan pikkaisen muistuttaa äitiä.
Ihanat kirjat nämä Ympyräiset kertakaikkiaan!


Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.

Mistä lisää sisua?

Vinkkejä arkeen:

1. Muista kannustaa lapsesi yrityksiä, ei pelkästään onnistumisia

Onnistumista tärkeämpää on se, että lapsi yrittää. Aina ei ole kyse määränpäästä, vaan myös matka sinne voi olla arvokas. Kannusta lasta tekemään aloitteita ja yrittämään uudestaan. Yhteisessä pelissä ei voitto ole tärkeintä, vaan yhdessä vietetty mukava hetki.

2. Pysähtykää yhdessä juhlimaan onnistumisia

Onnistumisia on kiva yhdessä tuulettaa ja juhlistaa! Erityisesti ponnisteluja ja sisua vaatineen suorituksen jälkeen on hyvä kuulostella, miltä onnistuminen tuntuu. Siihen tunteeseen on mukava pystyä palaamaan.

3. Keksikää uusia tapoja tehdä asioita, jotka tuntuvat hankalilta

Toisinaan asiat eivät suju helposti. Hengittäkää silloin syvään ja miettikää voisiko asian tehdä toisin. Pienellä luovuudella saatatte päästä sopivaan lopputulokseen tavalla, joka on lapsellekin luontaisempi. Jos lelujen korjaaminen leikin jälkeen tuntuu haastavalta, tehkää siitä leikki. Kuka saa nopeimmin tavarat paikoilleen tai miten kukin tavara selviytyy omalle paikalleen hyökkääjäimurin kynsistä.

4. Anna lapselle hyvä malli

Lapsi ottaa mallia lähellä olevista aikuisista. Kiinnitä huomiota omaan käytökseesi vanhempana. Jos itse luovutat ensimmäisen yrityksen jälkeen, mieti miksi vaadit lasta yrittämään. Haastavassa hetkessä voit sanottaa lapselle tilannetta: ”No tämäpä ei mennytkään ensimmäisellä yrittämällä. Koeta rauhallisesti uudestaan, kyllä tämä varmaan pian onnistuu.”

Sinnikkäästä Sisu Ketusta kertovan tarinan innoittamana voi jaksaa yrittää uudelleen.


Teksti Anne-Maria Kuusela, kuvitus Matias Teittinen, pedagoginen asiantuntija Maija Hytti

Kovakantinen, 32 sivua, koko 216x216cm

Kustantaja: Kustannus Mäkelä, tuotenumero 9789523410169
Koala Karhu haluaa olla paras
15,90

Ympyräiset miettivät, miten ne voisivat koristaa Poutapilveä kauniimmaksi. Pilvipatsailla tietysti! Syntyy toinen toistaan hienompia luomuksia, ja erityisesti Räyhä Ravun patsas saa valtavasti kehuja osakseen. Se on kova paikka Koala Karhulle, joka on pitänyt itseään Ympyräisten parhaana taiteilijana. Kateus jäytää Koalaa ja saa sen toimimaan kurjasti. Miten Koala selviää kateuden tunteesta?

Tunnetaidot:

 •  huomion jakaminen
 • virheiden tunnustaminen
 • kateuden voittaminen

Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.

Miten käsitellä kateuden tunteita?

Tässä vinkkejä asian käsittelyyn:

1. Jotain juuri minulle

Tarkastele, toteutetaanko perheen arjessa jokaisen lapsen aloitteita, vai saneleeko esimerkiksi joku lapsista herkemmin, mitä tehdään? Voisi olla tärkeä kokemus lapselle, että joskus tehdään juuri sitä, mitä hän toivoi, tai että hän saa olla huomion keskipisteenä, tai saa valita jotain juuri itselleen. Usein sisarusten kanssa voi nousta esiin tilanteita, joita vanhemman on vaikea nähdä. Esimerkiksi nuorin perii usein muilta sisaruksiltaan vaatteet, mutta ovatko vaatteet ”siskon tai veljen vanhoja”? Saako isosisarus valita elokuvan?

2. Esimerkin voima

Tarkastele itseäsi vanhempana: Tunnistatko itsessäsi vaikkapa naapurikateutta ja tuotko sitä esiin? Lapsi poimii tarkkaavaisesti aikuisen vuorovaikutuksesta hienovaraisimpiakin ja tiedostamattomia asioita. Kiinnitä siis huomiota omaan tapaasi vaikkapa puhua omaisuudesta. Pidä myös huolta, ettet itse vertaile lapsia.

3. Jakaminen

Keskustele lapsen kanssa, mitä tarkoittaa, että joku on omaa. Voiko omia leluja antaa kaverille lainaksi? Pystyykö kaikilla leluilla leikkimään samaan aikaan? Kuluvatko lelut, jos joku toinen lainaa niitä? Millaista iloa lainaamisesta voi syntyä? Auta lasta lainaamaan omia lelujaan leikkitilanteessa, ja kannusta leikkimään yhdessä.

4. Taustalla jotain muuta?

Mitä kateuden taustalla voisi olla? Onko lasta huomioitu tarpeeksi? Oletko antanut hänelle aikaa? Leikkikää yhdessä ja luokaa positiivisia muistoja niillä asioilla, vaikkapa leluilla, joita teillä on. Kuuntele lasta ja sanoita hänelle, kuinka tärkeä hän on omana itsenään.

5. Aina ei tarvitse voittaa

Onko lapsesi hyvin kilpailunhaluinen? Pitääkö aina voittaa? Kokeilkaa yhdessä jotain ihan hassua, jossa tärkeintä ei ole lopputulos tai suoriutuminen vaan ihan vaan tekeminen. Muistuta myös lasta siitä, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea, tai omistaa kaikkea, kaikilla on omat vahvuudet ja omat lelut ovatkin tosi hauskoja, varsinkin kun aikuinenkin innostuu mukaan.

Koala Karhusta kertovassa tarinassa puhutaan kateudesta.


Teksti Anne-Maria Kuusela, kuvitus Matias Teittinen, pedagoginen asiantuntija Maija Hytti

Kovakantinen, 32 sivua, koko 216x216cm

Kustantaja: Kustannus Mäkelä, tuotenumero 9789523411500Siro Saparon iso moka
15,90

Avaruusalus vie Ympyräiset jännittävään seikkailuun! Pikkutarkka Siro Saparo ei malta olla säätämättä muutamaa vipua ohjaamossa... Voi ei, Ympyräisten alus kääntyy väärään suuntaan! Joskus moka voi kuitenkin kääntyä onnenpotkuksi. Kenties nytkin, sillä raketti päätyy yllättävään paikkaan.

Tunnetaidot:

 • harmituksesta toipuminen
 • ongelmanratkaisutaidot
 • yhdessä tekeminen

Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.


Miten selviytyä mokan aiheuttamasta harmituksesta?

Tässä käytännön vinkkejä arkeen:

1. Älä opeta lasta pelkäämään virheitä

Älä anna lapsen hävetä, vaan opeta rohkeasti kertomaan mitä tapahtui. Osoita lapselle, että olet auttamassa häntä, et nuhtelemassa. Jos jokin vahinko käy, on hyvä, että aikuinen saa tietää siitä, ja tilanne voidaan ratkaista keksimällä siihen sopiva keino. Kannusta lasta kertomaan, kun moka tai vahinko tapahtuu. Ensimmäisiä kertoja lapsi usein luonnostaankin kertoo, eikä vielä osaa pelätä nuhtelua, mutta jos lasta nuhdellaan, hän voi ruveta pelkäämään ja häpeämään, ja seuraavilla kerroilla saattaa yrittää salata vahingon tai mokansa. Kerro lapselle, ettei mokaaminen ole kovin vakavaa, ja että kaikki mokaavat välillä.

2. Huumori

Juhlikaa mokaa, sillä mokista voi syntyä jotain uutta luovaa, tai vaikka saada yhteiset naurut. Useimmat mokat eivät ole vakavia, tai peruuttamattomia. Moni hienoista asioista on saanut alkunsa vahingosta tai mokasta. Ne takaavat usein myös parasta tilannekomiikkaa. Lapsilla on käsitys huumorista jo hyvin pieninä. Hassutelkaa ja tehkää yhdessä leikkimokia.

3. Ole itse esimerkki

Älä harmistu suunnattomasti pienistä omista mokista, vaan yritä suhtautua niihin mahdollisimman rennosti. Sanoita lapselle tilannetta, että hupsis, nyt kävi näin, mutta eipä se haittaa. Korjataan tai yritetään uudestaan.

4. Keksikää mokia, syitä ja ratkaisuja

Jutelkaa ja keksikää yhdessä, millaisia erilaisia mokia voi olla. Mistä ne johtuvat? Toiset mokat voivat olla huolimattomuutta, tai välinpitämättömyyttä, toiset vaikkapa vahinkoja. Välillä tehtävä asia on liian vaikea, ja siksi tulee virhe. Käykää myös läpi, mitä mokatessa voi tehdä. Useat asiat voi korjata, voi yrittää uudestaan, voi opetella lisää, tai voi pyytää anteeksi jne.

Täydellisyyttä rakastavasta Siro Saparosta kertovassa tarinassa selvitään ison mokan tuottamasta harmituksesta.
Pelokas Pingviini ylittää itsensä
15,90

Pelokas Pingviini on saanut mahtavan idean. Se lähtee esittelemään keksintöään Poutapilven toiselle laidalle, mutta matkan varrelle osuu pelottava pimeä tunneli. Perillä Pingviiniä odottaa vielä suurempi haaste, kun keksinnöstä täytyy kertoa isolle joukolle Flamingoja.

Tunnetaidot:

 • pelottavien asioiden kohtaaminen
 • ujouden tunne
 • omien esteiden voittaminen

Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.

Miten selviytyä jännittävästä tilanteesta?

Näin voit auttaa lasta kohtaamaan pelkoja:

1. Jännitys ja pelot ovat normaalia

Kerro lapselle, että jännitys ja pelot kuuluvat elämään, eikä jännittämisessä tai pelkäämisessä ole mitään väärää. Taustalla ovat aina tarpeet hyväksytyksi, nähdyksi tulemisesta ja turvallisuuden tunteesta.

2. Tarkastele omaa käyttäytymistäsi

Ylisuojelevaisuus voi tehdä lapsesta pelokkaan. Jos pelkkää reippautta korostetaan, lapsi saattaa alkaa piilottaa omaa jännitystään. Lapselta kova vaatiminen voi aiheuttaa jännitystä ja stressiä. Lapsi havainnoi ja seuraa aikuisen käyttäytymistä ja oppii sitä kautta, miten tunteisiin kannattaa suhtautua.

3. Pidä lapsi sylissä, läheisyys ja kosketus rauhoittaa

Jos lasta pelottaa tai jännittää, ota lapsi syliin, tai silittele häntä. Kosketus ja lähellä oleminen tuovat turvaa ja rauhoittavat lasta. Voit myös kokeilla hieroa lasta.

4. Ole myötätuntoinen ja kuuntele lasta

Pysy rauhallisena ja lempeänä, ja kysy lapselta, mikä jännittää. Sanoita lapselle tilanne, puhu ääneen siitä, miltä jännitys tuntuu kehossa, älä vähättele lapsen kokemusta. Ilmeet, eleet, puhe ja kosketus yhdessä luovat tilanteesta rauhallisemman.

5. Keskittykää hengittämiseen

Ohjaa lasta keskittymään syvään ja rauhassa hengittämiseen. Voit hengittää itse malliksi. Nenän kautta sisään, ja suun kautta rauhallisesti ulos.

6. Käykää rohkaisevia tilanteita läpi

Muistelkaa yhdessä, millainen tilanne on lasta jännittänyt aikaisemmin. Mitä tapahtui? Miten asiasta selvittiin? Apuina voi olla fyysistä rauhoittumista, hengittelyä, keinumista, voima-asento, tai voimasanat, tärkeä esine kuten pehmolelu.

Varovaisesta pingviinistä kertovassa tarinassa tulee vastaan monta jännittävää tilannetta.


Teksti Anne-Maria Kuusela, kuvitus Matias Teittinen, pedagoginen asiantuntija Maija Hytti

Kovakantinen, 32 sivua, koko 216x216cm

Kustantaja: Kustannus Mäkelä, tuotenumero 9789523412866

Heko Kroko kiusaa
17,90

Ympyräiset viettävät Talviriehaa ja kisailevat mitä hauskimmissa lajeissa. Heko Kroko on jo varma voitostaan, mutta yllättävä käänne pudottaa sen joukon hännille. Kroko tuntee olonsa kurjaksi, kun muut juhlivat onnistumistaan ja se jää huomion ulkopuolelle. Kavereiden hauskuuttamisesta nauttiva Kroko keksii mielestään hauskan vitsin, ja se pääsee takaisin keskipisteeksi innostamalla muut nauramaan kanssaan. Toisen kustannuksella pilailu ei kuitenkaan tunnu kiusan kohteesta yhtään hauskalta. Huomaako Heko Kroko ylittäneensä rajan, ja keksiikö se keinon hyvittää tekonsa?

Heko Krokosta kertova tarina opettaa lapselle tärkeistä tunnetaitoja:

• kiusaamiseen puuttuminen ja kiusaamisilmiön ymmärtäminen

• empatia

• tekojen hyvittäminen

Heko Kroko kiusaa -kirja johdattaa lapsen tarkastelemaan kiusaamisilmiötä turvallisen välimatkan päästä. Tarina antaa keinoja siihen, miten toimia kiusaamista kohdatessa. Kiusaamiseen puuttuminen on vaikeaa, mutta helpottuu huomattavasti jos lapsella on mielessä selkeitä keinoja ja sanoja, joita voi käyttää! Kiusaamisesta jutteleminen on siis hyvin tärkeää silloinkin, vaikka lapsi ei itse juuri silloin kohtaisi kiusaamista. Kirjan tarinan avulla lapsi oppii miten toista voi puolustaa, lohduttaa ja miten toimia jos on itse kiusannut!

Kirja sisältää myös vinkkejä ja tietoa kasvattajalle.

Puspus Pusukala tahtoo leikkiin
15,90

Ympyräiset viettävät päivää hiekkarannalla ja innostuvat pelaamaan pomppupalloa. Puspus Pusukalan tekisi mieli osallistua leikkiin, mutta eihän kala pärjää kuivalla maalla. Heko Kroko vähättelee tilannetta ja kiusaa Puspusia huomaamattaan. Puspus vetäytyy merenpohjaan suremaan. Miten Puspus saataisiin mukaan leikkiin? Löytävätkö Ympyräiset yhteisen leikin Puspusille sopivassa ympäristössä?

Tunnetaidot:

 • toisten tunteiden ymmärtäminen,
 • ystävällisyys
 • leikkiin mukaan ottaminen

Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.

Miten kaikki saadaan mukaan leikkiin?

Käytännön vinkkejä arkipäiviin:

1. Omat kokemukset

Onko lapsella omia kokemuksia kiusaamisesta tai kiusatuksi tulemisesta? Tai onko tilanteita, joissa lapsi on jäänyt leikin ulkopuolelle tai ei ole suostunut itse ottamaan jotakuta leikkiin mukaan. Miltä se on tuntunut? Jutelkaa aiheesta lapsen kanssa.

2. Erilaiset kaverit

Monipuoliset kaveripiirit tai tutustuminen erilaisiin ihmisiin auttaa suvaitsevaisuutta ja ehkäisee syrjimistä. Kiinnitä huomiota, että tutustutat lapsen eri kulttuureihin ja eri ikäisiin ja eri näköisiin lapsiin ja aikuisiin.

3. Oma esimerkki

Tarkastele itseäsi vanhempana: Ethän arvostele ikävästi muita lapsia? Puhu lapsille positiivisesti muiden kanssa leikkimisestä ja ole aktiivinen erilaisissa vuorovaikutustilanteissa muita lapsia kohdatessa. Tervehtikää muita lapsia ja jutelkaa heille yhdessä.

4. Vahvista hyvää

Kehu lapsen epäitsekästä käytöstä, kuten kiittämistä, anteeksi pyytämistä, jakamista, vuorottelua, vaihtamista, joustamista, ehdottamista, jotta se vahvistuisi.

5. Pelisäännöt

Opeta lasta noudattamaan sovittuja sääntöjä. Parasta on, jos pelisäännöt on yhdessä sovittu ja neuvoteltu. Silloin leikkiminen on turvallista, eikä kukaan pääse sooloilemaan.

Herkästä Puspus Pusukalasta kertovassa tarinassa huolehditaan siitä että kaikki pääsevät mukaan leikkiin.
Pomppu Bansku ylikierroksilla
15,90

Ympyräisillä on ollut hurjan hauska päivä Pomppu Banskun synttäreillä huvipuistossa. Kun on aika lopettaa juhlat, Pomppi Banskun on vaikea rauhoittua. Hän haluaisi juhlien jatkuvan läpi yön! Miten ihmeessä Ympyräiset saisivat Banskun kierrokset laskemaan? Olisiko iltarutiineista apua?

Tunnetaidot:

 •  itsehillintä
 • konfliktin sanallinen ratkaisu
 • pettymyksistä toipuminen

Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.

Miten rauhoittua?

Tässä käytännön vinkkejä:

1. Iltarutiinit

Luokaa omat iltarutiinit, jotka toistatte joka päivä ennen nukkumaan menoa. Toisto ja tuttuus luovat lapselle turvallisen olon ja rauhoittavat. Iltapesut, hampaiden harjaus, iltasatu, peittelyt ovat hyviä rutiineja.

2. Hengitys ja keskittyminen

Opetelkaa hengittämään syvään. Erilaiset mindfulness-harjoitukset voivat olla hyödyllisiä.

3. Ennakoi

Mieti, mistä levottomuus voi johtua? Onko lapsi saanut riittävästi ruokaa, juomaa ja lepoa? Väsymys, jano tai nälkä voivat aiheuttaa levottomuutta. Suunnittele ja rytmitä päivää jo ennakkoon nämä huomioon ottaen. Mieti myös, saako lapsi öisin riittävästi unta, tai pelkääkö lapsi kenties pimeää?

4. Vähennä ärsykkeitä

Onko ympäristö hälyisä, onko paljon valoja? Pitkään jatkunut ärsyketulva tekee lapsen usein levottomaksi. Huomioi tämä esimerkiksi tablettien käytössä. Näyttöä tai ruutua ei ole hyvä tuijottaa ennen nukkumaan menemistä. Puhu myös itse rauhallisella äänellä ja himmennä huoneen valoja.

5. Kosketa

Kosketuksella on suuri rauhoittava voima. Ota lapsi syliin niin hän usein rauhoittuu helpommin. Myös pään, niskan ja selän alueen silittäminen tyynnyttää lasta. Jotkut pitävät hieronnasta ja toiset selän painelusta ylhäältä alaspäin.

6. Pura energiaa päivällä

Temmeltäkää ulkona päivän mittaan niin, että lapsi saa purettua energiaansa. Myös raitis ilma tekee hyvää. Tällöin illalla rauhoittuminen helpottuu.

7. Anna positiivista huomiota

Lapsi tarvitsee positiivista huomiota. Ole läsnä, juttele, kehu ja kuuntele päivän mittaan ja ilmaise lapselle kiintymyksesi. Tällöin hänen ei tarvitse hakea huomiota olemalla levoton.

Vilkkaasta Pomppu Banskusta kertova tarina käsittelee iltarauhoittumista.


Teksti Anne-Maria Kuusela, kuvitus Matias Teittinen, pedagoginen asiantuntija Maija Hytti

Kovakantinen, 32 sivua, koko 216x216cm

Kustantaja: Kustannus Mäkelä, tuotenumero 9789523411517

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 3.11.2020 alkaen.

Verkkokauppa

Roundies Entertainment Oy
Ratakatu 21 A 5
00120 Helsinki

+358 40 351 8882
info@roundies.fi
ympyräiset.fi
2671138-8

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö verkkomaksupalvelussa. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Maksaminen ja maksutavat

Maksupalveluna toimii Paytrail, jonka kautta maksuvaihtoehtoina toimivat lasku, osamaksu, korttimaksu sekä verkkopankkimaksut.

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt Paytrail Oyj:n ehdot. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt Ympyräiset verkkokauppa yleiset ehdot.

Paytrail Oyj välittää Maksupalvelulain 290/2010 mukaisesti maksun summan Rounders Entertainment Oy:lle ja tarjoaa Teille mahdollisuuden maksaa millä tahansa kassasivulla aktiivisena olevalla maksutavalla. Tieto maksusta toimitetaan maksun saajalle / toimittajalle välittömästi.

Y-tunnus: 2122839-7
Innova 2 Lutakonaukio 7
40100 JYVÄSKYLÄ
asiakaspalvelu@paytrail.com
Puh. 0207 181830 (Avoinna 24/7)

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla:

Roundies Entertainment Oy
Ratakatu 21 A 5
00120 Helsinki

+358 40 351 8882
info@roundies.fi
ympyräiset.fi
2671138-8

Toimitustavat ja -kulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Esitämme ostoskorissa arvion tulevista toimituskuluista ensisijaisen käytössä olevan toimitustavan mukaan. Tarkat toimituskulut näet valittuasi tilaukselle haluamasi maksu- ja toimitustavat. Käytössä olevat toimitustavat riippuvat ostoskorin sisällöstä ja yhteispainosta. Voit valita kassalla käytössä olevista toimitustavoista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon jonka yhteydessä tarkka toimituskulu on esitetty.

Toimitusaika

Yleisimmät toimitusaikamme Suomeen vaihtelevat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen. Poikkeukset toimitusaika-arvioihin on kerrottu, jos ostoskorissa on varastosta loppuneita tuotteita ja ilmoitamme myös mahdollisista viivästyksistä teille välittömästi tilaamisen jälkeen.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Palautusehdot

Peruuttamisoikeus

Teillä on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu tai ladattavien tuotteiden kohdalla tilauksen vastaanottohetkestä.

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla). Voitte käyttää myös tulostettavaa palautuslomakettamme, mutta sen käyttö ei ole pakollista.

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että olette valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos lähetätte tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä.

Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seuraus- ta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti Peruutusoikeus ja palautusehdot -kohdassa mainittuun osoitteeseen tai soittamalla yhteystiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, teidän täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemanne toimitustavan kuljetusyhtiölle.